[linux] mail server/certificate question

Maria McKinley parody at u.washington.edu
Wed Oct 28 00:44:50 PDT 2009


Greetings,

I am running cyrus/tls/ldap. The imaps connection is not working, but the
imap and smtp connections are:

ella:/var/log# testsaslauthd -u "test" -p "xxx" -s smtp
0: OK "Success."
ella:/var/log# testsaslauthd -u "test" -p "xxx" -s imaps
0: NO "authentication failed"
ella:/var/log# testsaslauthd -u "test" -p "xxx" -s imap
0: OK "Success."

I can't figure out why this would be.

TLS seems to work just fine for smtp:

Oct 28 00:13:21 ella postfix/smtpd[5794]: initializing the server-side TLS
engine
Oct 28 00:13:21 ella postfix/smtpd[5794]: connect from
c-76-28-239-89.hsd1.wa.comcast.net[76.28.239.89]
Oct 28 00:13:21 ella postfix/smtpd[5794]: setting up TLS connection from
c-76-28-239-89.hsd1.wa.comcast.net[76.28.239.89]
...

But I get all kind of errors regarding imaps:

Oct 26 06:36:35 ella cyrus/imaps[18356]: Fatal error: tls_start_servertls()
failed

I'm not entirely sure how big of a deal this is, since we use ssl over imaps
to check mail, but it does seem to be causing a problem with filters/sieve.
When someone attempts to change filters using squirrelmail, the connection
times out,and the logs fill with imaps tls errors.

Oct 28 00:37:45 ella cyrus/sieve[7080]: starttls: TLSv1 with cipher
AES256-SHA (256/256 bits new) no authentication
Oct 28 00:37:48 ella cyrus/imaps[7082]: imaps TLS negotiation failed:
[10.208.108.93]
Oct 28 00:37:48 ella cyrus/imaps[7082]: Fatal error: tls_start_servertls()
failed

But that could be unrelated, since only that first line is the sieve.

Anybody have an idea what could be going on? In the meantime, I continue to
google and check config files...

thanks,
maria
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mailman13.u.washington.edu/pipermail/linux/attachments/20091028/ff4c531e/attachment.html>


More information about the Linux mailing list